ПОКРАЈИНА ФИНАНСИРА ОПРЕМАЊЕ ТЕРЕТАНЕ НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ У СОМБОРУ
ПОКРАЈИНА ФИНАНСИРА ОПРЕМАЊЕ ТЕРЕТАНЕ НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ У СОМБОРУ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез јуче је посетио Сомбор и том приликом са градоначелницом Душанком Голубовић потписао Уговор о финансирању опреме за фитнес центар на источној трибини Градског стадиона. Покрајински секретаријат је обезбедио 2.160.000 динара за куповину опреме, која ће служити у тренажном процесу врхунских и рекреативних спортиста, а налазиће се на простору од 150 квадрата.

  • Град Сомбор је из сопствених средстава свих ових година улагао у тај објекат. Имао сам прилику да га обиђем пре пар месеци и да се уверим да је заживео у правом смислу те речи и сигуран сам да нема много тако лепих, квалитетних и модерних објеката као што је објекат који ви имате на Градском стадиону. Како би он комплетирао своју функцију, заједнички смо дошли на идеју Град Сомбор аплицира и да опремимо тај простор једном модерном теретаном, која ће бити у служби свих спортиста Града Сомбора, рекао је Покрајински секретар.

Владимир Батез је у пратњи градоначелнице Душанке Голубовић и сарадника, посетио тренинг Одбојкашког клуба „Сомбор“ и уручио им такмичарске лопте, а заједно су обишли и радове на постављању трибина на отвореном базену Спортског центра „Соко“, што је још један пројекат који је подржао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Покрајински секретар Владимир Батез истакао је да је у Сомбору видљив напредак у свим гранама спорта и да је подршка коју Град Сомбор пружа преко Спортског савеза и Спортског центра „Соко“, сигнал да се јако води рачуна о потребама свих спортских клубова, свих грађана. Нагласио је и да се Секретаријат труди да увек има разумевања да подржи и суфинансира пројекте градова и општина које желе да улажу у ову област.

Градоначелница Душанка Голубовић рекла је да ће град наставити са улагањима у спорт, како би спортисти имали што боље услове за рад.

  • Једна од чињеница на коју смо поносни је да из градског буџета издвајамо 5% управо за спорт, спортску инфраструктуру, тренажне процесе клубова и њихова такмичења, и мислимо да такав тренд треба да се наставити и убудуће. Ове године смо имали два месеца без такмичења, без манифестација, па и без тренажних процеса, али у сваком случају наша намера није да умањујемо средства намењена спортистима, па у том смислу и сада расписани конкурс за спорт је препознао надокнаде за тренере, потребе за стипендијама, али и спортске потребе које су биле у претходном периоду. Поздрављам ово улагање у спортску инфраструктуру и подршку коју даје Покрајина, јер нам то омогућава да стварамо боље услове за наше спортисте, са жељом да што више њих буду чланови репрезентације у спортовима којим се баве, изјавила је Душанка Голубовић.

Оставите одговор