ПОЧЕО 44. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА
ПОЧЕО 44. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА

Најстарија сајамска манифестација 44. Међународни сајам перадарства и Државни шампионат ситних животиња Републике Србије, као и први меморијал прим. др Зоран Парчетић – Нона свечано је отворен јуче у Градској хали „Мостонга“ и трајаће до недеље 26. јануара. Отварању сајма присуствовали су Ненад Катанић помоћник министра Министарства пољопривреде, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора, Љиљана Тица, председница Скупштине града Сомбора, Игор Громиловић, председник Савеза одгајивача ситних животиња Србије и директор овог сајма, као и бројни посетиоци – љубитељи ситних животиња.

Сајам је и ове године отворио Ненад Катанић, помоћник министра Министарства пољопривреде који се захвалио организаторима за уложени напор да више од 3.500 експоната буде изложено у Сомбору, пожелевши излагачима да најбољи победи, а судијама фер и поштено суђење.

Организаторима и учесницима се у име града Сомбора захвалио Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора који је истакао да му је велика част да што је у прилици да се званично обрати на 44. Међународном сајму перадарства и првом меморијалу Прим. др Зоран Парчетић – Нона, који је имао немерљиво велику улогу у организацији и одржавању ове сајамске манифестације.

  • Сви ми знамо колико је др Парчетић уложио времена и знања да овај сајам изгледа онако како изгледа данас, а ја сам сигуран да ће његови наследници и Игор наставити његовим стопама и овај Сајам из године у годину подизати на још већи ниво, што су већ доказали и приликом организације овогодишњег сајма, рекао је Ратковић.

Посетиоци сајма као и претходних година, имају прилику да виде најквалитетније примерке у десетак изложбених категорија. Своје експонате изложили су узгајивачи голубова, грлица, канаринаца, егзота, птица европске фауне, хибрида, тигрица, папагаја, агарпониса, препелица и јеребица, кунића, а по први пут после десетак година враћена је тераристика и акваристика. Ова пета секција основана је у част покојног др Зорана Парчетића, а организатори су сигурни да ће управо ова секција бити занимљива најмлађим посетиоцима сајма. Сви учесници као и сваке године имају само један циљ, а то је да буду део највеће манифестације ове врсте на Балкану.

Међународни сајам перадарства у Сомбору сваке године окупи неколико хиљада посетилаца и излагача који проведу три незаборавна сајамска дана. Као и ранијих година, последњег дана сајма пред халом ће бити организована традиционална берза, која окупља бројне љубитеље птица и ситних животиња са територије Балкана.

Организатор манифестације је Друштво одгајивача ситних животиња „Сомбор1871“, уз подршку града Сомбора.

Оставите одговор