ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ДОВОДНИКА ВОДЕ БЕЗДАН-КОЛУТ
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ДОВОДНИКА ВОДЕ БЕЗДАН-КОЛУТ

Данас су у Бездану почели радови на изградњи доводника воде од Бездана ка Колуту, којим ће се решити питање водоснабдевања насељеног места Kолут. Почетку радова присуствовао је градоначелник, Антонио Ратковић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић и директор ЈКП „Водовод“ Бездан, Дејан Кубатов.

Овом приликом, градоначелник Сомбора је изразио лично задовољство започетим пројектом, који ће значајно олакшати живот становницима Kолута. Истакао је да је у претходним годинама акценат стављен на решавање питања водоснабдевања на територији Града Сомбора, те подсетио је да у протекле две године завршена и дохлорна станица у Kолуту.

Radovi
Фото: Град Сомбор

„Сами радови ће се изводити на дужини од око 4 километра. Оно што бих нагласио, да у наредном периоду завршавамо и бустер станицу у Стапару, чиме ће становници Стапара и насељеног места Дорослово добити воду, а у овој години очекујемо и почетак радова на изградњи доводника воде од Светозар Милетића ка Станишићу. Такође и овај пројекат ће се реализовати у наредне две године, тако да поред становника Kолута и становници Станишића ће у наредној години добити пијаћу воду“, истакао је Антонио Ратковић.

Antonio Ratković
Фото: Град Сомбор

Извођач радова је Јавно комунално предузеће „Водовод“ Бездан, а директор овог предузећа, Дејан Kубатов, наводи да изградња цевовода, која је данас отпочета, представља веома значајан пројекат, те да је то само једна у низу заједничких инвестиција Града Сомбора и ЈKП „Водовод“ Бездан.

„Са овим пројектом ми решавамо и водоснабдевање насељеног места Kолут. Након свих ових инвестиција можемо да са поносом изјавимо да сва наша насељена места, која су под одговорношћу „Водовода“ Бездан, су снабдевена са пијаћом водом“, закључио је Кубатов.

Obilazak radova
Фото: Град Сомбор

Вредност инвестиције износи 42 милиона динара са ПДВ-ом, а завршетак радова очекује се крајем маја 2023. године.