ПОБЕДНИЧКА ПОСТОЉА ЗА „СОМАРАТОНЦЕ“ У НОВОМ САДУ И ОВЧАРКО-КАБЛАРСКОЈ КЛИСУРИ
ПОБЕДНИЧКА ПОСТОЉА ЗА „СОМАРАТОНЦЕ“ У НОВОМ САДУ И ОВЧАРКО-КАБЛАРСКОЈ КЛИСУРИ

Tркачкa сезонa која је била прекинута услед епидемије корона вируса настављена је протеклог викенда традиционалним Ноћним маратоном у Новом Саду, који је ове године окупио више од 500 тркача углавног из Србије. Трчало се на трасама дужине 7, 21 и 42 километара.

Чланице Атлестско рекративног клуба „Сомаратон“ Сомбор Тијана Кабић и Бојана Марић су у трци на 7 километара освојиле друго и треће место у апсолутној женској конкукренцији. Ову дужину истрчале су и Даница Грујић Фирањ, Мина Бошњак, Давид Фирањ, Ђорђе Ћурић, Љерка Вукмировић и Ђорђе Рацков.

Одличне резултате на полумаратонској дужини имали су Роберт Лалић и Дејан Николић, који су потврдили своју добру форму истрчавши једанаесто односно дванаесто место у апосолутном пласману, уз лични рекорд и веома тешке временске услов. Полумаратон су истрчали и Зоран Николић, Дејан Хркаловић и Јелена Станимировић.

Најтежу атлетску дисциплину, маратон, уз свој нови лични рекорд истрчао је Недељко Катић који је за три сата и педесет осам минута истрчао 42 километра.

У недељу је тркачки викенд настављен премијерним издањем трке “Мала Света Гора“, која се трчала кроз Овчарско Кабларску клисуру. На трасама од 5 и 10 километара учешће је узело 250 тркача из Србије и Републике Српске. У трци на 5 километара победила је чланица „Сомаратона“, Милица Стојшић којој је ово први тријумф и прво победничко постоље.

Оставите одговор