ПОБЕДА ТИЈАНЕ КАБИЋ НА ОТВАРАЊУ СЕЗОНЕ ТРЕКИНГ ЛИГЕ СРБИЈЕ
ПОБЕДА ТИЈАНЕ КАБИЋ НА ОТВАРАЊУ СЕЗОНЕ ТРЕКИНГ ЛИГЕ СРБИЈЕ
  • Post category:Спорт

Епидемија корона вируса и даље утиче на тркачку сезону, па још увек не могу да се одржавају уличне трке. Чланови Атлетско рекративног клуба „Сомаратон“ из Сомбора наставили су да се такмиче у трејл и трекинг тркама које се одржавају у планинско брдским условима, или у пределима са мањим бројем људи и великом дистанцом међу учесницима.

У недељу је одржано прво коло Трекинг лиге Србије, а трка је уједно била и прво коло трекинг лиге Војводине. Такмичење је одржано на језеру Тресетиште код Палића, а учесници су могли да бирају између трка на 16, 26 и 35 километара по тешком пешчаном и неравном терену.

Чланица „Сомаратона“ Тијана Кабић је победила у апсолутном пласману на 26 километара у женској категорији. Ову дистанцу успешно су савладали Мирослав Лишчевић и Милан Ковачић, и трку су завршили међу првих 20 финишера на овој траси.

Трку на 16 километара успешно су истрчали Зоран Боца, Драган Касап, Ивана Шокац, Даниел Шокац, Мина Бошњак и Петар Шуша.

Наредног викенда сомаратонце очекује нова трејл трка на Фрушкој Гори, по такозваном „Рубеновом кругу“.

Да се и у пандемијским условима може истрчати улична трка потврдио је нови члан Арк „Сомаратон“ Марио Дуганџић, који је у суботу у Босни и Херцеговини истрчао полумаратон улицама Мостара и тако имао деби наступ за „Сомаратон“.