ПЕТОРО СОМБОРАЦА НА ЕВРОПСКОМ ОЛИМПИЈСКОМ ФЕСТИВАЛУ МЛАДИХ
ПЕТОРО СОМБОРАЦА НА ЕВРОПСКОМ ОЛИМПИЈСКОМ ФЕСТИВАЛУ МЛАДИХ

Поводом учешћа петоро наших суграђана на Европском олимпијском фестивалу младих, чланови Олимпијског комитета Србије посетили су Сомбор. У згради Жупаније дочекала их је градска већница за област омладине и спорта Антонија Нађ Косановић са представницима Спортског савеза града Сомбора.

Троје бициклиста, Михајло Столић, Игор Надовеза и Бојана Вујасиновић са тренером – селектором Марком Сударићем који су чланови БК „S Team“ и рвач Дејан Фратрић из РК „Соко“ остварили су одговарајуће норме и ушли у тим Србије. Овом приликом Олимпијски комитет уручио је спортску опрему Сомборцима који ће се такмичити на Европском олимпијском фестивалу младих.

  • Нама је драго када видимо да имамо толико успешних спортиста, да се сав тај труд који локална самоуправа улаже да побољша услове и квалитет тренинга петоструко враћа кроз ваше резултате. Наравно, ваши тренери имају велику заслугу за то што сте успели да испуните норме, поручила је младим такмичарима већница за област омладине и спорта Антонија Нађ Косановић. Она се захвалила Олимпијском комитету на опреми коју су обезбедили и за сву подршку коју пружају спортистима како би они могли да представе Србију на најбољи могући начин.

Маркетинг менаџер Олимпијског комитета Србије Дејан Козлина захвалио се Граду Сомбору, Бициклистичком савезу и Рвачком савезу за начин на који улажу у младе спортисте.

  • Надамо се да ће резултати у Бакуу заиста бити на високом нивоу. Имамо 56 дечака и девојчица који ће се такмичити у 9 спортова, једна је екипа у одбојци и све остало су такмичари који су у појединачним спортовима изборили норме, рекао је Козлина.

Европски олимпијски фестивал младих одржава се у Бакуу, у Азербејџану, од 19. до 29. јула ове године.

Оставите одговор