ОЗБИЉАН ПРОПУСТ У СОМБОРУ! НОВОГОДИШЊА РАСВЕТА ПОСТАВЉЕНА ПРЕКО СМРТОВНИЦА
ОЗБИЉАН ПРОПУСТ У СОМБОРУ! НОВОГОДИШЊА РАСВЕТА ПОСТАВЉЕНА ПРЕКО СМРТОВНИЦА
  • Post category:Друштво

Радници Јавног комуналног предузећа „Зеленило“ већ неко време раде на постављању новогодишњих украса у Сомбору, па је добар део града већ окићен.

Новогодишња расвета је постављена на најпрометнијим сомборским улицама, у ужем центру града, а окићена је и Градска кућа и околина „Ћелавог трга“. Управо овде се непажњом радника који постављају украсе, или из неког другог разлога, догодио озбиљан пропуст. На дрвећу испред Граске куће је постављена новогодишња расвета, што на први поглед заиста лепо изгледа. Међутим, када се мало боље погледа, лако је уочити да су празничне лампице постављене преко смртовница које су раније постављене на поменуто дрвеће, што је најблаже речено, неумесно. Преко дана то и није толико уочљиво, али када се увече упали расвета и новогодишњи украси засветле преко лица наших преминулих суграђана, то изгледа бизарно.

Из неког разлога, радници који су постављали расвету нису скинули умрлице са дрвећа пре монтаже. Можда то није њихов посао, али то не сме да буде оправдање за овако нешто. Апелујемо на надлежне да реаугују и уклоне смртовнице које се налазе испод новогодишњих украса, како би се избегло саблажњавање људи на овакве призоре. Сложићемо се да дрвеће није огласна табла, али у Сомбору је од давнина пракса да се умрлице каче по њима. Ипак, то такође није оправдање за овако нешто, и ову грешку треба исправити из поштовања према нашим суграђанима који нису више са нама, а чија имена и фотографије се налазе на овим посмртницама, али и према њиховим породицама.