ОВЕ ГОДИНЕ НЕЋЕ БИТИ ОДРЖАН СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН
ОВЕ ГОДИНЕ НЕЋЕ БИТИ ОДРЖАН СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН

Организациони одбор најстарије уличне трке у Србији – Сомборског полумаратона, донео је једногласну одлуку да се овогодишње издање трке које је требало да се одржи 17. маја 2020. године откаже и да се 41. Сомборски полумаратон одржи 16. маја 2021. године.

Атлетско рекративни клуб “Сомаратон“ се није двоумио да у овим тешим временима донесе одлуку која је без преседана у дугој историји трке, и за 40 година ово ће биће први пут да се Сомборски полумаратон не одржи. Визија Сомборског полумаратона јесте промоција здравих стилова живота, промоција самог здравља које је нажалост у овим тренуцима свима потенцијално угрожено. У таквим условима не можемо мислити ни на што друго већ на то како да будемо подршка свом окружењу и суграђанима, стоји у допису АРК „Сомаратон“.

Чланови Сомаратона су се пре свега, као први спортски клуб, придружили волонотерском центру Црвеног крста, прикључили су се акцијама добровољног давања крви и осталим активностима које имају за циљ да сви заједнички пребродимо ове ни мало лаке тренутке за све нас. Оно што је најважније, јесте да „Сомаратон“ позива све своје чланове, али и све суграђане да још једном покажемо своје чувено сомборско господство и достојанство и да својим одговорним понашањем дамо највећи могући допринос у борби против пандемије.

Традиција овог града као и традиција ове манифестације којом се промовишу лепоте Сомбора, јесу гаранција свима нама да су пред нама бољи дани које ћемо сви заједно засигурно изградити својим деловањем, пише у саопштењу АРК „Сомаратон“ Сомбор.

Оставите одговор