ОДРЖАНА ПРВА АУТО – КРОС ТРКА ЗА „ВЕЛИКУ НАГРАДУ ГРАДА СОМБОРА“
ОДРЖАНА ПРВА АУТО – КРОС ТРКА ЗА „ВЕЛИКУ НАГРАДУ ГРАДА СОМБОРА“

На новоизграђеној „адреналинској“ стази у Ранчеву крај Сомбора, јуче је одржана прва ауто-крос трка за „Велику награду града Сомбора“. На такмичењу је учествовало четрдесетак такмичара из четири клуба који су стигли из Руме, Београда, Милетића и Сомбора.

У класи до 1200 кубика најбољи је био Горан Милић, док је у класи до 1400 кубика најбржи био Жељко Бркљач. У класи до 1600 кубика кроз циљ је први прошао Никола Милић, а у класи преко 2000 кубика прво место заузео је Стојан Аврамовић.

Горан Ратковић, директор трке је истао да је ауто крос дисциплина која расте и полако заузима место које јој припада.

  • Ово је дисциплина која је још у повоју, која из године у годину расте. Прошле године смо имали само једну стазу у Милетићу, сада имамо три стазе, тако да ауто-крос расте из године у годину. Све је више и клубова и возача, уводимо нове класе, више аутомобила, возни парк је много богатији него раније. Ближимо се неким правилима Централно европске зоне и мислим да смо на добром путу да то за коју годину буде једна јако добра прича, рекао је Ратковић.

Такмичење је организовао „АМСК 025“ из Сомбора, чији су представници овом приликом представницима Града Сомбора уручили захвалнице за подршку организацији такмичења. Захвалнице су примили заменик градоначелнице Антоно Ратковић, члан Градског већа за област омладине и спорта Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Зоран Бојић.

Трке на адреналинској стази у Ранчеву донеле су и бодове учесницима Шампионата Србије у ауто – кросу.

Оставите одговор