ОДРЖАН МОНОШТОРСКИ ТРЕЈЛ ТРЕНИНГ ПОСВЕЋЕН МИЛОРАДУ БЛАЖИЋУ
ОДРЖАН МОНОШТОРСКИ ТРЕЈЛ ТРЕНИНГ ПОСВЕЋЕН МИЛОРАДУ БЛАЖИЋУ
  • Post category:Спорт

У организацији Aтелтско рекреативног клуба „Сомаратон“ из Сомбора, у недељу је одржан заједнички трејл тренинг у Специјалном резервату природе „Горње Подунавље“. Домаћин тренинга био је моношторац Зоран Николић, који је припремио и маркирао стазу дугу 15 километра кроз прелепу нетекнуту природу овог подручја.

Како су због пандемије корона вируса трејл, планинске и уопште трке кроз природу све популарније, тако је и овај заједнички тренинг привукао више од педесет чланова „Сомаратона“ али и тркаче из Апатина. Била је ово добра прилика да се тестира тренутна форма пред предстојеће трке и државна првенства у мају и јуну месецу.

Важно је напоменути да је овај догађај био посвећен Милораду Блажићу, који је пре тачно десет година трагично изгубио живот возећи свој бицикл. Милорад је био један од оснивача Арк „Сомаратон“, али је у трчању био далеко пре формалног оснивања клуба, када је улично трчање био пионирски подухват. Својим деловањем и активизмом допринео је да Сомбор данас може у сваком смислу да буде позитиван пример развоја трчања и његовог спортског и друштвеног утицаја, те да стане у раван са највећим центрима у нашој држави. „Сомаратонци“ су још једном показали да сећање на праве људе никад неће избледети.

Дан раније, у суботу у Илоку (Република Хрватска) је одржана полумаратонска трка која је окупила 200 учесника. Један од финишера био је и члан „Сомаратона“ Роберт Лалић, који је изузетно захтевну трасу у Илоку од 21 километра истрчао за један сат и тридесет и два минута и заузео одлично 16. место у генералном пласману и друго место у својој старосној категорији.