ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ 10. „ВИДОВДАНСКИ ТУРНИР“ У БАСКЕТУ
ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ 10. „ВИДОВДАНСКИ ТУРНИР“ У БАСКЕТУ

Јубиларни десети „Видовдански турнир“ у баскету одржан је претходне суботе, 27. јуна, на терену у Јамама. Једанаест екипа такмичило се у четири групе, од којих су се по две првопласиране екипе пласирале у нокаут фазу и борбу за награду од 50.000 динара. Поред екипа из Сомбора, на турниру су учествовале и екипе из Беочина, Новог Сада и Суботице.

„Видовдански турнир“ организовало је Спортско удружење „Студент“ уз подршку Града Сомбора, Спортског савеза Града Сомбора, Спортског центра „Соко“ и пријатеља турнира.

Један од организатора турнира Јован Узелац је истакао да учешће екипа из различитих градова потврђују квалитет турнира.

  • Оно што ме радује јесте то што је било доста екипа са стране, што значи да су препознали квалитет турнира. Имали смо велику част и задовољство да нам турнир суде најбоље судије како у Србији тако и у свету а то су Јасмина Јурас и Мирослава Јовичин, уз помоћ младе наде Николе Лазукић и нашег искусног сомборца Страхиње Свилара“ рекао је Узелац.

Турнир је званично отворила Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област омладине и спорта, пожелевши учесницима много спортске среће и фер-плеј игру. Присуствовали су и заменик градоначелнице Антонио Ратковић и председник Спортског савеза Града Сомбора Зоран Бојић.

У финалу су се састале екипе „Армагедон“ из Новог Сада и „Далматински подрум“ из Сомбора. У неизвесном финалу је победила екипа „Армагедон“ са резултатом 21:18. За победнике су наступали Боцка, Самарџић, Марић и Антић, који је уједно био и МВП турнира. Трећепласирана екипа је била екипа „УСП“ из Сомбора. Посебну награду, односно захвалницу добио је Дејан Илић из екипе „Далматински подрум“ за учешће на свих 10 одржаних „Видовданских турнира“. Испред организатора Спортског удружења „Студент – Сомбор“ награде је уручила председница Драгана Кекезовић.

Оставите одговор