ОДРЖАН ДРУГИ МЕМОРИЈАЛ „МИРОСЛАВ ГУЦУЊА“
ОДРЖАН ДРУГИ МЕМОРИЈАЛ „МИРОСЛАВ ГУЦУЊА“
  • Post category:Спорт

У организацији Боксерског клуба „Сомбор“, Града Сомбора, Боксерског савеза Војводине и Боксерског савеза Србије, на Главној улици у Сомбору, одржан је други Меморијални бокс турнир „Мирослав Гуцуња“.

Овај турнир се одржава у част Мирослава Гуцуње који је живот изгубио на Kошарама 1999. године, бранећи Србију од напада Албанских терориста. Тим поводом, организатори су уручили пригодне поклоне неколицини Миланових сабораца са Kошара, као и његовој мајци, Kосани Гуцуња, којој је уручен витраж са ликом њеног сина.

Одржавање турнира била је прилика да сомборска публика још једном поздрави освајаче шампионске титуле у боксу, екипу БK „Сомбор“, на челу са тренером Стојаном Kнежевићем. На крају турнира подељене су награде и пехари најуспешнијим борцима, а за најбољег боксера другог Меморијалног турнира Мирослав Гуцуња проглашен је Игор Рогић, сада члан БK „Партизан“ из Београда.

Пре почетка турнира, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић уприличио је пријем за чланове БK „Сомбор“ у згради Жупаније, те им се захвалио на фантастичном успеху који су постигли, а који је ушао у историју сомборског спорта.

Пријему је присуствовао и председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус, као и члан Градског већа Слободан Станић.