ОДЛИЧАН НАСТУП ТИЈАНЕ КАБИЋ НА БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ
ОДЛИЧАН НАСТУП ТИЈАНЕ КАБИЋ НА БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ
  • Post category:Спорт

Овогодишњи 35. Београдски маратон, под слоганом „Пријатељство на дуге стазе” стартовао је у недељу, 15. маја у осам сати. Традиционално, трка је кренула испред цркве Светог Марка, а ове године у маратонској и полумаратонакој трци учествовало око 5.000 тркача, од чега хиљаду странаца из 70 земаља. После две године паузе због пандемије вируса Ковид-19 поново је одржана и Трка задовољства у којој учествује више хиљада грађана. Поред ранијег старта него што је уобичајено, учеснике је дочекало веома топло и неповољно време за трчање, што је у многоме утицало и на саме разултате.

Учешће на најмасовнијој трци у нашој земљи имали су и чланови Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ Сомбор. Највреднији резултат остварила је Тијана Кабић, која је била учесница веома захтевне маратонске трке. Она је 42 километра истрчала за 3 сата и 33 минута и овим резултатом је заузела седмо место у генералном пласману у женској конкуренцији, односно четврто место у конкуренцији тркачица из Србије.

Прва три места су заузеле маратонке са Афричког континента, а маратонску трасу су од представника Сомбора истрчали и Сузана Филиповић и Владимир Булаић, као и чланица Триатлон клуба „Спринт“ Сомбор, Зорица Градинац Милутин. Полумаратонску трасу у дужини од 21 километра истрчали су Дејан Николић, Зоран Николић, Срђан Сајловић, Арпад Шаркези, Александар Крнета, Зоран Марковић, Тијана Одобашић, Маја Бодрожић, Биљана Везмар и Љерка Вукмировић.

У органиационом тиму 35. Београдског маратона био је и члан „Сомаратона“, Милан Ковачић који је такође дао допринос овој манифестацији.

Дан раније, 14. маја на Тари је одржана још једна „Трибалион“ трка са препрекама, а учесници су могли да бирају краћу стазу од 12 километара са 25 препрека и 21 километар са 35 препрека. Учешће на овогодишњем „Трибалиону“ узелео је 2.000 људи, што га чини једним од масовнијих догађаја. Своје успешно учешће имали су и чланови „Сомаратона“, који су успешно савладали све препреке које су биле пред њима. Кроз циљу су прошли Предраг Шкорић, Квинтон Вандер Хејден, Ивана и Даниел Шокац, као и чланови тркачке породице Касап: Тара, Ана и Драган.