ОД СУТРА „ЕНЕРГАНА“ ПРИМЕЊУЈЕ НОВЕ ЦЕНЕ! ГРЕЈАЊЕ ЈЕФТИНИЈЕ, ЦЕНА ФИКСНИХ ТРОШКОВА ОСТАЈЕ ИСТА
ОД СУТРА „ЕНЕРГАНА“ ПРИМЕЊУЈЕ НОВЕ ЦЕНЕ! ГРЕЈАЊЕ ЈЕФТИНИЈЕ, ЦЕНА ФИКСНИХ ТРОШКОВА ОСТАЈЕ ИСТА

Градско веће је на 20. седници која је одржана јуче, дало сагласност на Одлуку о промени образовања цена испоруке топлотне енергије које примењује ЈКП „Енергана“ Сомбор за грејну сезону 2020/2021. Према овој Одлуци, у грејној сезони регистрована потрошња по мерној јединици износи 5,87 дин/kWh, што је за 7,68 % мање од цене која је сада у примени. Цена фиксног дела трошкова, односно такозваног одржавања које корисници плаћају читаве године ће остати иста и износиће 34,53 дин/m² без обрачунатог ПДВ-а. На ове цене трба додати ПДВ у скаду са Законом.

Ова одлука примењиваће се од 1. јануара 2021. године.

Подсећамо да је Градско веће града Сомбора је на седници која је одржана 28. октобра 2020. године, дало сагласност Јавном комуналном предузећу „Енергана“ да повећа цену даљинског грејања у грејној сезони 2020/2021. године.

Према тада формираном ценовнику који се примењује од 01. новембра 2020. године, киловат час кошта 6,358 динара без ПДВ-а, уместо 6,140 динара колико је износио у претходној грејној сезони. Тада је поскупео је и фиксни део трошкова, па овај намет сада износи 34,53 динара по квадратном метру на шта треба додати и ПДВ. Пре поскупљења квадрат популарног „одржавања“ је износио 33,43 динара.

Дакле, новом одлуком која сутра ступа на снагу сутра, цена утрошење топлотне енергије ће бити нижа, док ће раније донето поскупљење фиксног дела трошкова остати на снази. Нико од надлежних није дао oбразложење за овакву одлуку, тако да остаје нејасно зашто су цене кориговане у пола грејне сезоне.

Оставите одговор