ОЧЕКУЈЕ НАС КИШНИ ВИКЕНД! НАЈАВЉЕНА ВЕЋА КОЛИЧИНА ПАДАВИНА
ОЧЕКУЈЕ НАС КИШНИ ВИКЕНД! НАЈАВЉЕНА ВЕЋА КОЛИЧИНА ПАДАВИНА

До краја дана у Сомбору ће бити облачно време са кишом и највишом дневном температуром од 20 степени.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за период од 17. јула у 10.00 часова до 18. јула 2020. године у 00.00 часова. У наведеном периоду прогнозиране су падавинe које могу да пређу количину од 20 литара по метру квадратном у периоду од 12 часoва. Ове временске прилике очекују се на подручју целе Бачке и окарактерисане су као потенцијално опасна појава са ознаком жутог метеоаларма. Оригинално упозорење Републичког хидрометеоролошког завода можете да погледате овде.

Метеоролошки портал Војводина метео је објавио да ће предстојећи викенд више подсећати на рану јесен, односно другу половину септембра, него на „срце“ лета.

Сутра се очекује променљиво облачно време повремено са кишом и највишом дневном температуром од 22 степена, а биће и краћих сунчаних периода.

Метеоролози недељу најављују облачно време местимично са краткотрајном кишом. Јутарња температура ће бити око 15, а максимална дневна 22 степена. У другом делу дана се очекује постепено разведравање.

Војводина метео поручује да након овог „викенд захлађења“, од понедељка треба очекивати постепен пораст температура, и све више сунца. Уторак и среду (21 и 22. јул) ће обележити праве летње температуре између 30 и 35°C.