НАСТАВНИК ИЗ ОКОЛИНЕ АПАТИНА УХАПШЕН ЗБОГ НАБАВЉАЊА И РАЗМЕНЕ САДРЖАЈА СА ДЕЧЈОМ ПОРНОГРАФИЈОМ
НАСТАВНИК ИЗ ОКОЛИНЕ АПАТИНА УХАПШЕН ЗБОГ НАБАВЉАЊА И РАЗМЕНЕ САДРЖАЈА СА ДЕЧЈОМ ПОРНОГРАФИЈОМ

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије у циљу сузбијања општег криминала, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у више одвојених акција ухапсили су укупно 62 особе због сумње да су починили различита кривична дела.

Ухапшени се сумњиче да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, тешке крађе, разбојништва, преваре, угрожавање сигурности, недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, фалсификовање исправа, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и многа друга кривична дела.

Припадници Министарства унутрашњих послова Службе за борбу против организованог криминала ухапсили су С. М. (1979), наставника у једној школи у околини Апатина, због постојања основа сумње да извршиo кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Он се сумњичи да је у дужем временском периоду приступао садржајима насталим искоришћавањем малолетног лица у порнографске сврхе, али и прибављао фотографије и видео материјал са дечјом порнографијом који је даље дистрибуирао и размењивао са другим корисницима порнографског материјала.

Приликом претреса стана и других просторија које осумњичени користи пронађен је и одузет рачунар, екстерни хард диск, фотоапарат са више од 90 гигабајта материјала, међу којима су фотографије и видео записи који су настали искоришћавањем деце и малолетних лица у порнографске сврхе.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.