НАСТАВЉЕНО ОПРЕМАЊЕ ЈЕДИНИЦЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ
НАСТАВЉЕНО ОПРЕМАЊЕ ЈЕДИНИЦЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Град Сомбор и током 2022. године наставио је са опремањем Јединице цивилне заштите. Набављене су три нове моторне муљне пумпе, које су испробане данас на „Тромеђи“, а тим поводом, ову локацију обишли су градоначелник Антонио Ратковић и чланови Градског већа Сава Дојић и Борис Буловић.

У питању су две муљне пумпе модел STV-80X и једна професионална муљна пумпа модел KTH-80X са Honda бензинским мотором и додатном опремом.

Основна намена ових пумпи је за испумпавање воде са подручја захваћеним поплавама, пражњење подрумских и стамбених просторија услед поплава и надоласка подземних вода, као и квара на водоводним мрежама. Пумпе би, поред Јединице цивилне заштите опште намене града Сомбора, биле на располагању и професионалној Ватрогасно – спасилачкој јединици и добровољним ватрогасним друштвима на територији Града Сомбора.

Средства за набавку обезбеђена су из буџета Града Сомбора, а у ранијим опремањима Јединици цивилне заштите обезбеђене су нове униформе, гумени моторни чамац, ручне радио станице и репетитор.