НАЈМЛАЂИ ТАКМИЧАРИ „СОМБОРЦА“ ОСВОЈИЛИ 12 МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ
НАЈМЛАЂИ ТАКМИЧАРИ „СОМБОРЦА“ ОСВОЈИЛИ 12 МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ
  • Post category:Спорт

На државном првенству за децу до 14 година у спортском каратеу које је протеклог викенда одржано у Београду, такмичари карате клуба „Сомборац“ наставили су давно започет тренд остваривања изузетних спортских резултата. Ученици тренера Петра Косановића су на првенству Србије освојили чак дванаест медаља и то пет златних, две сребрне и пет бронзаних.

Шампиони Србије у извођењу ката постали су: Кристина Косановић (2008.), Јана Мијатовић (2009.), Милана Бакић (2009.), Аљоша Милисављевић (2009.) у категорији нада, као и мешовити пионирски ката тим у саставу Аљоша Стојаков, Александар Стојаков и Милица Галовић.

Вицешампиони Србије су: Ђорђе Христов (2008.) у категорији нада и Милица Галовић (2010.) у категорији пионирки.

Бронзане медаље у појединачној конкуренцији освојили су: Лана Кризманић (2009.) у категорији нада, Аљоша Стојаков (2010.) и Александар Стојаков (2010.) у категорији пионира. У екипној конкуренцији трећа места освојили су мешовити ката тим нада у саставу: Кристина Косановић, Ђорђе Христов и Аљоша Милисављевић, и женски ката тим нада у саставу: Тара Јурић, Лана Кризманић и Јана Мијатовић.

На шампионату у Београду наступило је око 700 квалификованих такмичара из преко 100 клубова Србије. Остварени резултат је постигнут у веома јакој и бројној конкуренцији, и представља још једну потврду квалитетног и стручног рада у најуспешнијем сомборском карате клубу, који се спроводи већ 27 година под стручним вођством тренера Петра Косановића.