НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА СУТРА ПОЧИЊЕ ДЕРАТИЗАЦИЈА
НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА СУТРА ПОЧИЊЕ ДЕРАТИЗАЦИЈА

Предузеће „Орис“ доо Сомбор ће у сарадњи са новосадском „Циклонизацијом“ од 19. октобра 2020. године вршити Системску дератизацију на територији свих градских и сеоских месних заједница на територији Града Сомбора. Сузбијање штетних глодара врши се излагањем затрованог мамка чија је активна материја бромадиолон. Мамак је штетан уколико се прогута и отрован за фауну, односно домаће животиње и кућне љубимце. Противотров је витамин К1.

Затровани мамак ће бити подељен власницима објеката или постављан у домаћинствима, односно стамбеним зградама на за то предвиђена места, а такође ће се третирати и јавне површине у насељима као што су депоније, гробља, зелене површине и одређени јавни објекти.

У свим месним заједницама биће истакнута Обавештења о системској дератизацији путем којих ће грађани бити информисани о акцији сузбијања глодара. Надлежни позивају грађане да сарађују у акцији системске дератизације и придржавају се приложених упутстава, како би акција била што успешнија. Све додатне информације могу се добити на телефоне извођача: „Орис“ доо Сомбор 025/515 50 55 и „Циклонизација“ АД Нови Сад 021/ 641 23 22.

Оставите одговор