НА „СОМБОРСКОЈ АРЕНИ“ ОДРЖАНА АУТО КРОС ТРКА „БАТИНСКА БИТКА“ (Фото)
НА „СОМБОРСКОЈ АРЕНИ“ ОДРЖАНА АУТО КРОС ТРКА „БАТИНСКА БИТКА“ (Фото)

На „адреналинској“ стази у Ранчеву крај Сомбора, протеклог викенда је одржана аутокрос трка под називом “Батинска битка 2021” коју је организовао АМСК 025 Сомбор.

Трка је организована по одредбама Спортског правилника о ауто и картинг спорту САКСС, додатка правилника за аутокрос за 2021. годину и одговарајућих додатака Међународног спортског правилника ФИА укључујући додатак “Ј” уз измене утврђене овим додатним правилником такмичења.

Трка на „Сомборској арени“ се бодује се за Национални шампионат Србије и Отворено првенство Србије, а учешће је узело 60 возача из пет клубова са специјално припремљеним аутомобилима у неколико класа. Окупљени који су јуче дошли да испрате полуфиналне и финалне трке имали су прилику да виде занимљива надметања на стази препуној кривина и делимично прекривеној блатом, а борбе за што бољу позицију донеле су атрактивна претицања, окретања, излетања али и превртања на стази. Захваљујући доброј организацији све је протекло без икаквих инцидената и проблема, а без повреда су прошли чак и возачи који су трке завршавали ван стазе и на крову аутомобила.

У класи 1 победу је однео Велибор Костић из АСУ „Viktori“ Инђија, у класи 2 Петар Цикота АСУ „Syrmien“ Рума, у класи 3 Борислав Радосављевић АМСК „025“ Сомбор, у класи 4 Ненад Ристић АСУ „Syrmien“ Рума, у класи 5 Драган Зарић АМСК „025“ Сомбор и у класи 6 Матија Улемек АСУ „Viktori“ Инђија. У генералном пласману клубова тријумфовао је сомборски АМСК „025“ чиме је додатно оправдана титула Националног шампиона за 2020. годину.

Ово је била прва трка националног и отвореног шампионата Србије, следе такмичења у Руми и Српском Милетићу, а завршна трка шампионата биће вожена од 17 до 19. септембра на сомборској стази, која би први пут у историји града била међународног карактера, односно под управом Европске аутомобилистичке федерације „FIA“.

Сомборска стаза добила је сертификат од више европских клубова и самим тим је остварила право да буде домаћин овог престижног такмичења.

Оставите одговор