НА ЈУБИЛЕЈУ ПОСТАВЉЕН НОВИ РЕКОРД ТРКАЧКЕ „ЛИГЕ СОМАРАТОН“
НА ЈУБИЛЕЈУ ПОСТАВЉЕН НОВИ РЕКОРД ТРКАЧКЕ „ЛИГЕ СОМАРАТОН“

Јубиларно двестото коло тркачке лиге „Сомаратон“ која се сваке суботе организује у нашем граду, одржано је 24. октобра. Старт трке у којој су поред чланова Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ учествовали и тркачи из Апатина, „Чегарунига“ из Новог Сада, био је испред Градског купалишта „Штранд“, а догађају је присуствовао и Горан Чегар, координатор Српског атлетског савеза.

Учесници су као и до сада, трчали дистанцу од пет километара а овог пута је постављен и рекорд лиге. Нови рекордер је млади Никола Боца, који је пет километара истрчао за сјајних 16 минута и 38 секунди. Јубиларно коло је било прилика и да се на полусезони награде најбољи тркачи лиге, а то су код мушкараца Јосип Мајор, Дејан Николић и Срђан Сајловић, а код дама Ивана Шокац, Даница Грујић Фирањ и Сања Војводић.

„Сомаратонци“ су били активни и на тркама, па је Милан Ковачић учествовао на шестом јесењем Фрушкогорском маратону који је организовало Планиско спортско друштво „Железничар“. У тркама на 25 и 10 километара учествовало је преко 400 учесника. Милан је наступио на краћој дистанци од 10 километара са преко 450 метара висинске разлике и резултатом од један сат и шест минута, освојио шесто место у конкуренцији више од 80 учесника.

На Фрушкој гори је у недељу, 18. октобра одржана „Invictus Challenge“ трка на којој је учествовало више од 550 такмичара. Стаза је, поред високог успона и клизавог терена, имала врло занимљиве препреке међу којима је било и пузање по блату и препливавање језера. Ово је свим члановима „Сомаратона“ било прво учешће у оваквој врсти такмичења, а на захтевној и занимљивој стази од 9 километара која је имала 25 препрека учествовали су Драган Касап, Владимир Кесегић, Мирослав Лишчевић, Дубравко Марић и Бојана Марић, која је уједно била и најбоље пласирана од представника сомборског клуба.

Оставите одговор