НА БОГОЈЕВУ ЗАПЛЕЊЕНЕ ДВЕ ТОРБЕ ПУНЕ ПСИХОАКТИВНИХ ЛЕКОВА
НА БОГОЈЕВУ ЗАПЛЕЊЕНЕ ДВЕ ТОРБЕ ПУНЕ ПСИХОАКТИВНИХ ЛЕКОВА

Цариници су данас, 25. маја 2020. године на излазу граничног прелаза Богојево, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења преко 360.000 таблета и више од 10 килограма психоактивних лекова сакривених у фабричкој шупљини пода приколице камиона.

Прекршај је откривен након што је на ред за редовну контролу стигао камион београдских регистарских ознака, који је према речима возача „празан“ кренуо на утовар у Хрватску.

Детаљним прегледом, у фабричкој шупљини пода приколице – такозваном „кориту“ отркривене су две велике путне торбе пуне психоактивних лекова. У једној од торби пронађено је око 360.000 таблета „ксанакс“, спакованих у 3.620 бочица од по 100 комада, док се у другој торби нлазило још две кесе непознатих лекова у ринфузи. У једној кеси је било око седам килограма таблета на бази алпразолама, који је такође на листи психоактивних супстанци, док је друга кеса сличне величине испуњена таблетама непознатог лека у расутом стању. О чему се тачно ради биће потврђено након лабораторијских анализа.

Заплењене психоактивне лекове, возача и камион преузели су полиција и тужилаштво.

Оставите одговор