МЛАДИ СОМБОРСКИ МОДЕЛАРИ ДОБИЛИ ПРИЗНАЊА ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ
МЛАДИ СОМБОРСКИ МОДЕЛАРИ ДОБИЛИ ПРИЗНАЊА ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Ваздухопловни савез Србије сваке календарске године проглашава најбоље спортисте у свим ваздухопловним спортовима за претходну годину. Овогодишња додела признања одржана је 27. фебруара 2020. године у сали Краљевског аероклуба у Београду. У свим ваздухопловним спортовима а то су: ваздухопловно моделарство, ракетно моделарство, једриличарство, падобранство, балонарство, параглајдинг, летење ултралаким авионима и летење моторним авионима, додељују се признања за по три најбоља такмичара из читаве земље.

Највеће ваздухопловно спортско признање, статуа „Златни орао“ за спортисту 2019. годину у нелетачким дисциплинама ваздухопловног спорта припало је Мићи Тици, ваздухопловном моделару из београдског аероклуба. У летачким дисциплинама ваздухопловног спорта, спортиста године је пилот параглајдера Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Крушевац“.

Најбољи такмичар у појединачним ваздухопловним спортивима добија плакету „Златног орла“, а за друго и треће место додељују се дипломе. У категорији јуниора у ваздухопловно моделарском спорту дипломе за 2019. годину су добила два члана Аероклуба „Сомбор“.

Диплому за освојено друго место у јуниорској категорији је добио наш суграђанин Стефан Настасић, док је у истој категорији Сомборка Ивона Живковић добила признање за освојено треће место.

Настасић је признање заслужио остваривањем следећих резултата у 2019. години: освојио је шест златних и једну сребрну медаљу, постао је Државни је првак у класи F1N, био је четврти у класи F1A и шести у класи F1H. Освојио је прво место у генералном пласману Лиге Србије, док је на осталим куп такмичењима освојио четири златне и једну сребрну медаљу.

Диплому за освојено треће место у јуниорској конкуренцији Ивона Живковић је добила за следеће постигнуте резултате у протеклој години: освојила је шест сребрних и једну бронзану медаљу у мушко-женској конкуренцији и четири сребрне медаље у два домаћа и два међународна куп такмичења, а освојила је и друго место у генералном пласману Лиге Србије.

Диплому за треће место у конкуренцији падобранаца добио је Сомборац, Слободан Терзић – члан Аероклуба „Сомбор“ који се такмичи за Падобрански клуб „Грифон“ из Београда.

Такмичарска 2020. година је за сомборски Аероклуб добро почела. На такмичењу „International Indoor“ у Дарди Светозар Јовин је у сениорској конкуренцији освојио бронзану медаљу, док је јуниорка Ивона Живковић освојила сребро у женској конкуренцији, и две златне медаље у својој узрасној категорији. На 11. „International Indoor open kupu“ у Новој Пазови сениор Стеван Јановић је освојио златну медаљу, Светозар Јовин бронзу, а Владимир Миљуш је био четврти у класи F1N-150. У класи F1N Стеван Јановић је освојио бронзу, а Светозар Јовин је био четврти. У конкуренцији дама, Ивона Живковић је освајила сребро, а друго место у јуниорској конкуренцији је припало Стефану Настасићу.

Аероклуб „Сомбор“ ће 14. марта 2020. године у Градској хали „Мостонга“ организовати „6. Bačka Internacional Indoor open kup“ у класама F1N и F1N-150. Државно првенство у истим дисциплинама у организацији Ваздухопловног савеза Србије и непосредноj организацији Аероклуба „Сомбор“ биће одржано 04. апарила 2020. године у сомборској спортској хали.

Оставите одговор