МИХОЉДАНСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У СТАНИШИЋУ
МИХОЉДАНСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У СТАНИШИЋУ
  • Post category:Друштво

Манифестација „Михољдански сусрети села“ по први пут је одржана у Станишићу од 10. до 12. октобра и представила се посетиоцима богатим тродневним програмом.

Првог дана промовисана је књига „Из мрака“, аутора Бранка Ћурчића, која је била у најужој конкуренцији за Нинову награду. Том приликом, Ђорђе Вукадиновић отворио је изложбу уметничких слика насталих на ликовној колонији Удружења винара „Висови“ из Кљајићева. Другог дана уследио је музички програм на ком су Бојана и Небојша Брдарић окупљену публику песмом провели широм Балкана. Сестра и брат Брдарић одавно су присутни на домаћој етно сцени и њихова интерпретација традиционалних мелодија одушевила је публику у сеоској Галерији.

Манифестација је завршена сајамским даном у оквиру ког су се шареноликом понудом домаћих производа, где су се могли видети мед, тесто, паприка, ајвари, колачи, ручни радови и бројни друге рукотворине, представили произвођачи из Станишића, али и из свих околних села, као и из Сомбора и Апатина.

Сајам је посетила и заменица градоначелника Љиљана Тица која је поздравила присутне испред Града Сомбора и уручила захвалнице учесницима који су се представили на сајму и својим учешћем дали значајан допринос манифестацији. Програм је улепшан и културно-уметничким наступом СКУД „Извор“.

Тродневни програм привукао је бројне мештане и становнике околних села, на најлепши начин промовисао традицију народа са ових простора, понудио и омогућио шаролике културне садржаје и обогатио и учинио лепшом сеоску свакодневицу.

„Михољданске сусрете села“ у Станишићу финансирало је Министарство за бригу о селу, а реализовала Месна заједница „Станишић“, уз подршку Града Сомбора.