МИГРАНТИ НЕ БИРАЈУ НАЧИН ДА ПРЕЂУ ГРАНИЦУ! НА БОГОЈЕВУ ЊИХ СЕДАМ ПРОНАЂЕНО У КАМИОНУ КОЈИ ЈЕ ПРЕВОЗИО КАФУ
МИГРАНТИ НЕ БИРАЈУ НАЧИН ДА ПРЕЂУ ГРАНИЦУ! НА БОГОЈЕВУ ЊИХ СЕДАМ ПРОНАЂЕНО У КАМИОНУ КОЈИ ЈЕ ПРЕВОЗИО КАФУ

Цариници су од почетка године у сарадњи са полицијом осујетили 195 покушаја миграната да у различитим камионским товарима илегално пређу државну границу.

На прелазу Хоргош јуче је у једном камиону откривено седам илегалних миграната. Највероватније је реч о Авганистанцима, који су се надали да неће бити откривени ако се завуку у унутрашњост контејнера, којима је био натоварен камион београдских регистрација на путу ка Литванији. Међутим, зраци мобилног скенера који користе и цариници на Хоргошу пролазе кроз 10 центиметара дебео челик, тако да су одмах уочени и зајендо са полицијом извађени из камионског товара.

Интересантан случај забележен је у среду, 10. марта 2021. године на прелазу Богојево, када је у товару кафе такође пронађено седам особа. Прекршај је откривен када је за контролу на излазу из земље стигао камион хрватских регистарских ознака натоварен кафом из Грчке. Мада су царинска обележја била нетакнута, због сумње возача, који је цариницима рекао да му се чини како из приколице повремено допире бука, камион је ипак отворен. Међу пакетима кафе пронађено је седам млађих људи без било каквих личних докумената код себе.

Истог дана су „слепи путници“ откривени и на прелазу Батровци, након што је на излазу из земље скениран камион београдских регистарских ознака, који је био на путу ка Италији. Анализа слике је показала људске обрисе међу гумама за скутере, којима је камион био натоварен. Физичким прегледом товарног дела испоставило се да су у гумама била сакривена два Авганистанца.

Два младића из ове земље откривена су и на прелазу Шид. Они су се скривали међу пакетима масе за молерско-фарбарске радове, које је камион београдске регистрације превозио ка Словенији.

Оставите одговор