МЕРЦЕДЕСОМ СЕ ЗАКУЦАО У ЗГРАДУ „ПРЕПАРАНДИЈЕ“
МЕРЦЕДЕСОМ СЕ ЗАКУЦАО У ЗГРАДУ „ПРЕПАРАНДИЈЕ“

Потресен страшном трагедијом која се 4. јануара догодила у Нишу, када је возач аудија усмртио дете (12) и Дејана Илића (48), претходно „дивљајући“ по граду, редакцији портала nova.rs обратио се М. В., који каже да је само дан касније могло да дође до сличне несреће у Сомбору. Наиме, како М. В. тврди, возач М. Г. закуцао се својим аутомобилом пре две вечери у зграду у центру Сомбора, али пуком срећом није било повређених.

Како објашњава М.В., који је инсистирао да остане анониман, својим очима је гледао како М. Г. возећи великом брзином улеће у Војвођанску улицу у Сомбору, а потом се закуцава у зграду „Препарандије“ у којој је сада смештена Школска управа Сомбор.

“ Возач је са својим „Мерцедесом“ улетео и закуцао се у зграду. На том пешачком прелазу увек буде јако пуно људи, то је завршетак главне улице у Сомбору, али срећом, овога пута није било никога”, каже М. В.

Како тврди М. В., возач је, према његовој процени, сигурно возио преко 80 километара на сат, и право је чудо да никог није повредио.

“Када је он звизнуо и када је дошла полиција, која је била тотално опуштена са њим, ко да су са најбољим другом, он је доста арогантно и самоуверено рекао „урадио сам најбоље што сам могао у датој ситуацији“ и кренуо да се смеје”, препричава наш саговорник и додаје да се након несреће скупили сви “кримоси и мафијаши” града Сомбора.

Каже и да мушкарац М. Г., који је наводно управљао возилом, има око 30 година и да, наводно, има досије.

“Дивљао је сигурно једно две недеље, већ смо гледали када ће да се слупа негде да почнемо малтене да живимо нормално. Последњих недеља је дивљао, чула се стално шкрипа гума, чим мало падне мрак”, каже саговорник.

На питање зашто полиција није зауставила и казнила овог несавесног возача, М. В. каже да је Сомбор мало и мирно место и полиција увек буде на неколико истих тачака, где заустављају и лако је заобићи та места.

“Буквално су паралелно улице које су довољно дугачке и ту је онда шкрипање гума целу ноћ а нема полиције”, каже М. В.

Наш саговорник је набројао и седам места где полиција у Сомбору увек стоји, због чега их је лако заобићи, а каже и да када промене место, односно када имају акцију, то у року од пет минута буде на вајбер групама за саобраћај и онда их је “смешно” заобићи. (nova.rs)

Сомборска полиција се поводом овог удеса још увек није огласила.