КК „ДУШАН СТАНИЧКОВ“ ПОЛАГАЊЕМ ЗА ВИША ЗВАЊА ОБЕЛЕЖИО КРАЈ ЈОШ ЈЕДНЕ УСПЕШНЕ СЕЗОНЕ
КК „ДУШАН СТАНИЧКОВ“ ПОЛАГАЊЕМ ЗА ВИША ЗВАЊА ОБЕЛЕЖИО КРАЈ ЈОШ ЈЕДНЕ УСПЕШНЕ СЕЗОНЕ
  • Post category:Спорт

У аутентично спортској атмосфери, Карате клуб „Душан Станичков“ Сомбор последњег јунског петка (25. јуна 2021) у фискултурној сали сомборске Гимназије „Вељко Петровић одржао је традиционално полагање за виша ученичка звања. Тиме је на симболичан начин означен уједно крај још једне успешне сезоне уз кратку летњу паузу али већ и ускоро наставак најављених припрема

Тренери најстаријиег клуба, родоначелника сомборског и војвођанског каратеа, дугогодишњи мајстори каратеа и спортски прегаоци Саша Курђумов и Борислав Лакићевић и овом приликом нису имали разлога да крију задовољство. Ипак, у време полагања све је било прилично захтевно па су се полазници-такмичари морали добро да потруде како би и неколико пута извели постављене задатке. Бодрени највернијом подршком, родитељима, у томе су и успели.

Остварени су, како после и тренери рекоше, одлични резултати двадесеторо кандидата у сложено задатом извођењу различитих ката, те симулацији борби, у приказу стечених знања. Кимона су „прштала“ на све стране, потези све сигурнији и на крају, честитке.

Уз дипломе, великим пехарима награђене су најуспешније такмичарке које су у протеклој сезони освојиле прегршт медаља, њих две, Бојана Лакићевић и Дрина Стевановић Бодрожић. Средњи пехари припали су Ненаду Лукићу и Филипу Станковићу, а онај нешто „мањи“, Леи Јакшић, Дарии Ђурковић, Милану Радмиловићу и Николи Вулину.

Наравно, биле су ту и складно урађене фигурице са симболом каратисте, које ће красити витрине Михајла Репаје, Луке Терзина, Николе Вуковића, Радета Цигановића, Михајла Миљковића, Искре Ивановић и Александре Радмиловић.

На прави начин је тако, устаљеним полагањима и то у години када карате коначно постаје олимпијски спорт (на Олимпијским играма овога лета у Токију), заокружена још једна лепа сезона за такмичаре и тренере сомборског „Душана Станичкова“. (Текст и фото: Борислав Лакићевић)