КАРАТИСТИМА „СОМБОРЦА“ 18 МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ ЗОНЕ БАЧКА
КАРАТИСТИМА „СОМБОРЦА“ 18 МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ ЗОНЕ БАЧКА
  • Post category:Спорт

На Првенству зоне Бачка за млађе узрасне категорије полетарце, пионире и наде, одржаном 20. фебруара у Бачкој Паланци, такмичари карате клуба „Сомборац“ освојили су 18 медаља и то једанаест златних, шест сребрних и једну бронзану. Било је ово квалификационо такмичење за Првенство Војводине, које се одржава 7. марта. Такмичење се одвијало у свим карате дисциплинама, појединачно и екипно, по правилима Карате Федерације Србије.

Златне медаље у дисциплини кате појединачно освојили су: Милица Галовић, Милана Бакић, Аљоша Милисављевић, Лана Кризманић, Кристина Косановић , Ђорђе Христов, Михаило Глигоревић, Јана Мијатовић и Вељко Галовић.

У екипној конкуренцији мешовити тим нада у саставу: Ђорђе Христов, Аљоша Милисављевић и Кристина Косановић, као и мешовити тим пионира у саставу: Милица Галовић, Аљоша и Александар Стојаков такође су освојили златне медаље. Сребрне медаље у појединачној конкуренцији освојили су: Филип Кризманић, Тара Јурић, Аљоша Стојаков, Кристина Косановић и Ђорђе Христов, а у екипној конкуренцији ката тим женских нада: Тара Јурић, Лана Кризманић и Јана Мијатовић. Бронзану медаљу у појединачној конкуренцији освојио је Александар Стојаков.

Сви освајачи медаља стекли су право наступа на Првенству Војводине.