ЈУЧЕ ОДРЖАН „ВИРТУЕЛНИ СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН“! ПОБЕДНИЦИ НЕМАЊА ЦЕРОВАЦ И ЗОРИЦА КУЛИЋ
ЈУЧЕ ОДРЖАН „ВИРТУЕЛНИ СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН“! ПОБЕДНИЦИ НЕМАЊА ЦЕРОВАЦ И ЗОРИЦА КУЛИЋ

Јуче, 17. маја 2020. године је требао бити одржан 41. „Сомборски полумаратон“, али због ситуације са вирусом Ковид-19, најстарија улична трка у Србији по први пут за четрдесет година није одржана. Уместо традиционално великог броја тркача који су јуче требали да трче улицама Сомбора, одржано је виртуелно издање „Сомборског полумаратона“, па је неколико стотина такмичара трчало у својим градовима, а остварене резултате су уносили преко посебне апликације.

Подршку виртуелном „Сомборском полумаратону“ пружили су тркачи из готово сваког града у Србији, али и маратонци широм Европе и Русије, па чак и са америчког континента. Њих неколико стотина је истрчало трасу од 7 односно 21 километар, а након обрађених резултата који су пристигли организатор, АРК „Сомаратон“ је објавио ко је био најбржи.

Победник виртуелног „Сомборског полумаратона“ је Немања Церовац из Атлетског клуба „Темпо“ Шабац, који је полумаратонску дистанцу истрчао за један сат и четрнаест минута, док је код дама најбржа била Зорица Кулић из Арк „Сомаратон“ Сомбор, са временом један сат и четрдесет и четири минута.

Вреди истаћи и резултат младог сомборца Николе Боце, који је деоницу од 7 километара истрчао за 24 минута и 50 секунди.

Ово је уједно била и прилика да по први пут, почасно, организатори „Сомборског полумаратона“ истрче један круг на траси најстарије уличне трке у Србији.

„Велика подршка коју је добио „Сомборски полумаратон“ јесте част, али и обавеза да се одмах крене са припремама за 41. издање ове трке, које ће бити одржано 16. маја 2021. године“, стоји у допису АРК „Сомбаратон“.

Више фотографија са јучерашњег догађаја можете погледати ОВДЕ, а видео материјал ОВДЕ.

Оставите одговор