ЈУБИЛЕЈ ЗА ПОНОС! 100 ГОДИНА ФК „ХАЈДУК“ СТАПАР
ЈУБИЛЕЈ ЗА ПОНОС! 100 ГОДИНА ФК „ХАЈДУК“ СТАПАР

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић присуствовао је у недељу 22. децембра, свечаној академији поводом обележавања јубилеја Фудбалског клуба „Хајдук“ из Стапара. Свечана академија, изложба фотографија и промоција књиге “100 година фудбала у Стапару” аутора Душана Колунџије и Мирослава Божине, одржана је у стапарској Основној школи ”Бранко Радичевић”.

Овом приликом Организациони одбор задужен за обележавање овог великог јубилеја уручио је захвалнице Граду Сомбору и Градском фудбалском савезу, Фудбалском савезу Војводине, ауторима књиге “100 година фудбала у Стапару” и онима који су омогућили излазак овог дела које ће остати млађим поколењима стапарског клуба, потом дугогодишњим партнерима и организацијама које су омогућиле стогодишњи живот клуба, као и фудбалерима старије генерације, који данас живе и раде у Стапару. У име града захвалницу је примио заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Након Свечане академије, све званице су имале прилику да на изложби фотографија и докумената виде историју стапарског клуба. Многи су се препознали на фотографијама и заједно са осталима будили успомене на прошла времена и дугу историју стапарског “Хајдука”.

Давне 1919. године, у оквиру тад основаног Омладинског спорт клуба “Војводина” почео се играти фудбал у Стапару. Из овог клуба изнедрио се прво Фудбалски клуб “Слога”, затим “Младост”, док данас клуб носи име “Хајдук”. Јубилеј са којим се ретко који клуб у Србији може поносити обележен је у присуству многобројних гостију, као и људи који су учествовали у неговању дуге традиције овог спортског колектива.

Оставите одговор