ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ДОРОСЛОВО, НАЈАВЉЕНИ НОВИ РАДОВИ
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ДОРОСЛОВО, НАЈАВЉЕНИ НОВИ РАДОВИ
  • Post category:Друштво

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа Ђорђе Зорић посетили су Дорослово, где су са представницима Месне заједнице, обишли неколико локација у овом насељеном месту.

Повод посете првенствено је био завршетак радова на постављању новог игралишта у близини основне школе, чију иницијативу је покренула Месна заједница „Дорослово“, а радове је финансирао Град Сомбор.

Фото: Град Сомбор

Градоначелник је истакао да је заједничка одлука била да се ове године направи дечије игралиште, јер је Дорослово било једно од ретких насељених места без новог дечијег игралишта. Ратковић је овом приликом најавио још радова чија се реализација ускоро очекује, а пре свега решавање проблема снабдевања пијаћом водом.

„Оно што је битно, а што очекује становнике Дорослова у наредном периоду је да се завршава бустер станица у Стапару, тако да очекујемо да преко доводника од Стапара и насељено место Дорослово добије пијаћу воду. Свакако бих апеловао још једном на све грађане Дорослова да се што пре заврши зидање шахтова, јер је то један од предуслова како би пустили у рад ову бустер станицу и како би коначно било решено питање водоснабдевања овог насељеног места, које је имало вишедеценијски проблем са пијаћом водом. Оно што такође планирамо да урадимо у овој години у Дорослову је и изградња паркинг места код гробља, као и део саобраћајнице. Овај битан пројекат становници су изгласали на партиципативном буџетирању, а Град Сомбор ће у овој години тај пројекат и реализовати“ казао је градоначелник.

Фото: Град Сомбор

Поред новог игралишта и места где ће се градити нови паркинг, Ратковић и Зорић су обишли и локацију у атару Дорослова, где је недавно завршено рашчишћавање дивље депоније, а градоначелник је најавио да ће се следећа фаза санације наставити на јесен садњом садница.