ГРАД СОМБОР РАСПИСАО КОНКУРСЕ ЗА НАБАВКУ САДНИЦА ЛАВАНДЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ОПРЕМЕ ЗА ПЧЕЛАРСТВО
ГРАД СОМБОР РАСПИСАО КОНКУРСЕ ЗА НАБАВКУ САДНИЦА ЛАВАНДЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ОПРЕМЕ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

Град Сомбор расписао је конкурсе за набавку садница лаванде и суфинансирање набавке нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.

Конкурс за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство намењен је пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела на територији Града Сомбора и уписани су у Регистар пољопривредних газдинстава. Град ће суфинансирати 50% вредности инвестиције, а за овај конкурс обезбеђена су средства у укупном износу од 1.500.000,00 динара.

Додатне информације о Конкурсу за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела на територији Града Сомбора у 2022. години могу се пронаћи ОВДЕ.

На конкурс за набавку бесплатних садница лаванде могу да се пријаве пунолетна лица која имају пребивалиште на територији Града Сомбора и власници су или закупци/корисници (на период од најмање 10 година) минимално 500 m2 обрадивог пољопривредног земљишта. Минималан број бесплатних садница лаванде по једној пријави, односно по једном кориснику, износи 1.000 комада, а за реализацију Конкурса за доделу бесплатних садница лаванде на територији Града Сомбора у 2022. години, обезбеђен је износ oд 500.000,00 динара у градском буџету.

Више информација о конкурсу за набавку садница лаванде може се пронаћи ОВДЕ.