ГРАД РАСПИСАО КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА
ГРАД РАСПИСАО КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА
  • Post category:Спорт

Градско веће града Сомбора донело је Одлуку о расписивању Конкурса за суфинансирање програма у области спорта за 2021. годину.

Конкурсом ће се суфинансирати програми спортских организација којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта у јединицама локалне самоуправе и то:

-делатност организација у области спорта са седиштем на територији јединице локалне самоуправе које су од посебног значаја за јединицу локалне самоуправе
-организација спортских такмичења од посебног значаја за јединицу локалне самоуправе
-учешће спортских организација са територије јединице локалне самоуправе у домаћим и европским клупским такмичењима
-стипендирање за спортско усавршавање категорисаних спортиста, посебно перспективних спортиста
-унапређење стручног рада учесника у систему спорта са територије јединице локалне самоуправе и подстицање запошљавања високо квалификованих спортских стручњака и врхунских спортиста

Према Одлуци о буџету града Сомбора за 2021. годину, у овој години ће се суфинансирати годишњи програми клубова у укупном износу од 47 милиона динара и стипендирање најперспективнијих младих спортиста у укупном износу од 3 милиона динара.

Градски челници су за финансирање спорта у Сомбору ове године из буџета определили 50 милиона динара, што је за чак осам милиона више у односу на прошлу годину.

Ове године ће се додељивати стипендије у категорији кадета у месечном износу од 8.000 динара, јуниора у месечном износу од 9.000 динара и сениора у месечном износу од 10.000 динара. Стипендије се додељују за период од 01.01.2021. године до 31.12.2021. године.

Предлог програма мора бити достављен у запечаћеној коверти на пријемни шалтер Градске управе или препорученом поштом, на адресу: Град Сомбор, Трг Цара Уроша 1, 25000 Сомбор, са назнаком: „Конкурс за суфинансирање програма у области спорта у 2021.години“.

Све додатне информације се могу добити лично или на телефон 025/436–787 (од 8 до 14 часова) Спортског савеза града Сомбора, Венац Петра Бојовића 11 или путем емаила: sportskisavezsombora@gmail.com или у Одељењу за друштвене делатности Градске управе града Сомбора, на телефон 025/468-273 (од 7,30 до 15 часова), односно на емаил: milos.aleksic@sombor.rs

Детаљније информације о конкурсу доступне су овде.