ДОМ КУЛТУРЕ У ГАКОВУ СПРЕМАН ЗА РАД
ДОМ КУЛТУРЕ У ГАКОВУ СПРЕМАН ЗА РАД

Друга фаза реконструкције Дома културе у Гакову је завршена, што је омогућило да ова зграда отвори своја врата за културно-уметничке и разне друге садржаје. На иницијативу грађана и Месне заједнице, стара сеоска школа добила је нову намену и постала центар културе у селу. Завршена је комплетна реконструкција унутрашњости зграде која је обухватила столарске, зидарске, армирачке, лимарске, керамичарске, молерске, гипсарске, електро радове, као и постављање водовода и канализације.

Дом културе у Гакову сада има велику салу са бином за манифестације, канцеларије, тоалете и салу за састанке, а нове просторије свечано су отворили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и председник Савета месне заједнице „Гаково“ Симо Марковић.

Градоначелница је изразила наду да да ће удружења грађана овде пронаћи своје место и позвала све становнике Гакова који су заинтересовани за друштвени рад, да у Дому културе организују своје активности.

  • Завршена је заправо друга фаза која је подразумевала комплетно унутрашње уређење овог простора, који је намењен како за културно-уметничка друштва, тако и за удружења грађана. Мислимо да за једно насељено место попут Гакова овај простор представља заправо јадан капитални објекат у коме сви они који се баве било каквом врстом цивилног ангажмана, било хуманитарног, било културног, или неког другог, могу да нађу своје место. Користим ову прилику и да позовем и све оне који се баве децом, младима, женама, културом и другим активностима, наравно и пензионере, да у овом простору организују своје активности, чиме ће га заправо оплеменити и учинити и саму сврху овог објекта и нашег улагања оправданом. Радова ће још бити, пре свега на фасади и на грејању, и то је планирано за наредни период, а наше опредељење од почетка јесте да поред града Сомбора и свако село има своје место за културна дешавања. То смо раније већ обезбедили у Стапару, Бачком Моноштору, а сада то чинимо и у Гакову, пре свега на иницијативу Савета месне заједнице и свих Гаковчана који су ово препознали као потенцијал свог места, те се надамо да ћемо сви заједно то и оправдати, рекла је градоначелница Душанка Голубовић.

Председник Савета месне заједнице „Гаково“ Симо Марковић упутио је позив културно-уметничким, али и другим удружењима да у Дому културе реализују свој рад.

  • Ми у Гакову имамо више удружења како спортских, тако и других. У последње време сви су нешто затајили, углавном због недостатка простора. Сада смо добили један прворазредни објекат који има све услове за функционисање и надам се да ће пре свега културно-уметничко друштво да оживи, да крене, а онда и ми сви остали за њима. Удружење Врбљанаца, Корјени, а надам се да ће и пензионери, без обзира што имају своје просторије, наћи свој кутак овде. Ту ћемо имати просторију за библиотеку, салу за састанке, а имамо и једну велику бину за одржавање манифестација, рекао је Марковић.

Оставите одговор