ДО 6. МАРТА У ГАЛЕРИЈИ ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ИШТВАНА ВИРАГА
ДО 6. МАРТА У ГАЛЕРИЈИ ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ИШТВАНА ВИРАГА

У Великој галерији Културног центра „Лаза Костић” отворена је изложба фотографија под називом „Записи о природи и људима” аутора Иштвана Вирага.

Изложба фотографија „Записи о природи и људима” према речима аутора Иштвана Вирага састоји се од неколико целина: фотографија војвођанских пејзажа снимљених у нашој непосредној околини и својеврсна су противречност онима који тврде да је Војводина незанимљива, сива, досадна и да ту нема шта да се услика; други сет су посебно мушки и посебно женски портрети; женске портрете повезује нит трајања живота од рађања па до краја када онемоћамо; сет мушких портрета повезује поглед који ако дође до конекције умећете да ишчитате нешто о њима без икаквог додатног објашњења; сет акваминијатуре који чине детаљи поред воде; сет фотографија на Дурмитору које су детаљи које је формирала земља.

Иштван Вираг члан је ФКВК „Рада Крстић” у Сомбору, Фото савеза Србије и World Association of Hungarian Photographers, такође је истакнути уметник Међународне асоцијације за уметничку фотографију – Excellence FIAP. До краја 2020. године учествовао је на близу 500 међународних и домаћих изложби, на којима је освојио око 300 награда, а у 43 земље широм света изложено му је више од 400 различитих фотографија.

Изложбу„Записи о природи и људима” званично је отворила члан Градског већа за област равноправности полова Слађана Радин, а поставка коју чини 50 црно-белих фотографија у Галерији Културног центра трајаће до 6. марта 2021. године.

Оставите одговор