ЦЕНЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА У СОМБОРУ
ЦЕНЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА У СОМБОРУ

Градско веће града Сомбора је на 202. седници усвојило Одлуку о ценама услуга такси превоза на територији Града Сомбора. Према овој Одлуци одређене су цене за старт, вожњу по пређеном километру и чекање по часу за пет различитих тарифа.

Старт вожње у најзаступљенијој тарифи 1 која се примењује у времену од 5 до 23 часа износи 70,00 динара, а вожња по пређеном километру у истој тарифи је 55,00 динара док је чекање по сату 400 динара.

Тарифа 2 примењује се у времену од 23 до 5 часова, старт је 100 динара, вожња по пређеном километру је 55,00 динара док је чекање по сату 400 динара.

Тарифа 3 примењује се 24 часа дневно за такси превоз до насељених места удаљености до 25 километара. Старт у овој тарифи је 100 динара, вожња по пређеном километру је 50,00 динара док је чекање по сату 400 динара.

Тарифа 4 примењује се 24 часа дневно за такси превоз до насељених места удаљености преко 25 километара, а старт у овој тарифи је 100 динара, вожња по пређеном километру је 40,00 динара док је чекање по сату 400 динара.

Тарифа 5, односно новогодишња тарифа примењује се у времену од 20 часова 31. децембра до 05 часова 01. јануара и у том периоду старт кошта 100 динара, исто толико је и вожња по пређеном километру, а чекање по сату је 600 динара.

Одлука о ценама услуга такси превоза на територији Града Сомбора објављена је у „Службеном листу града Сомбора“, а примењује се од 15. маја 2020. године.

У одлуци стоји да је такси возач дужан да приликом отпочињања вожње укључи таксиметар, а уколико пропусти то да учини, путник није у обавези да плати вожњу. Возач је такође дужан да изда рачун кориснику услуге такси превоза за обављени превоз, а у случају да такси возач не изда путнику рачун из става, корисник услуге није у обавези да плати цену услуге такси превоза.

Одлуком је предвиђено и да у случају да такси превозник није у могућности да заврши започет такси превоз, може да наплати износ који у моменту прекида покаже таксиметар умањен за цену старта (или половину цене услуге коју покаже таксиметар) уз обавезу да кориснику превоза обезбеди друго такси возило за наставак превоза.

Оставите одговор