БОГОЈЕВО: ПЕТ МИГРАНАТА ПОКУШАЛО ДА ПРЕЂЕ ГРАНИЦУ У ПРИКОЛИЦИ ПУНОЈ БРАШНА
БОГОЈЕВО: ПЕТ МИГРАНАТА ПОКУШАЛО ДА ПРЕЂЕ ГРАНИЦУ У ПРИКОЛИЦИ ПУНОЈ БРАШНА

Цариници су од почетка године открили готово 400 миграната, спремних да се изложе најразличитијим ризицима по живот и здравље, како би се домогли неке од развијених европских земаља.

Илустративан је случај који се десио 25. маја 2021. године на прелазу Богојево, када су их цариници и полиција пронашли у камионској приколици која је изненада почела видно да се „љуља“. Све се одиграло када је на ред за контролу на излазу из земље пристигао камион новосадских регистарских ознака, који је из Сомбора ка Словенији превозио 25 тона пшеничног брашна у ринфузи.

Како су царинска обележја била неповређена, а документација уредна, није било разлога за детаљан преглед камиона. Међутим, приликом рутинског прегледа приколице специјализованим огледалом, цариник је уочио да је церада на крову камиона оштећена, што је ипак изазвало сумњу да у товару поред брашна има и „слепих путника“.

Када је приколица изненада почела да се љуља у то више није било никакве сумње. У брашну је било „затрпано“ пет млађих мушкараца, без било каквих докумената код себе.

Оставите одговор