АРК „СОМАРАТОН“ ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ, ДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА
АРК „СОМАРАТОН“ ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ, ДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Атлетско рекретивни клуб „Сомаратон“ је обележио десет година од оснивања. Јубилеј је обележен у суботу, 15. фебруара 2020. године, свечаном доделом признања и плакета најуспешнијим појединцима у 2019. години. Претходна тркачка сезона је за чланове овог спортског колектива била и више него успешна, јер су освојене две сениорске бронзане медаље на државним првенствима а успешно је организовано и државно првенство у полумаратону, које је одржано у оквиру 40. Сомборског полумаратона.

Осврћући се на протеклих десет година, председник „Сомаратона“, Дамир Марковић је истакао да је у Сомбору трчање одвано превазишло своју димензију физичке активности.

  • То је постао начин да се свој град учини бољим местом за живот. Поред тога што све више наших суграђана почиње да води рачуна о својим здравим навикама и чини нешто добро за себе, врши се промоција града Сомбора као једне средине у којој се цени и вреднује сваки сегмент друштвене надоградње, рекао је Марковић.

Најважније признање које додељује „Сомаратон“ – Плакета за допринос развоју рекреативног трчања за 2019. годину додељена је Душанки Голубовић, градоначелници Сомбора.

У образложењу приликом доделе плакете наведено је да је „градоначелница Сомбора, госпођа Душанка Голубовић својим личним ангажовањем дала велики и немерљив допринос развоју трчања у нашем граду. Потпуно другачији приступ у односу на сву досадашњу праксу и на устаљене стереотипе који се везују за челне људе, градоначелница је заменила за разумевање и пре свега конкретну подршку. Било да је као учесник једне од од трка у нашем граду, или да наступа као градоначелница Сомбора подршка тркачкој мисији – развоју здравијег и срећнијег друштва је неупитна“.

Оставите одговор