АЛЕКСАНДРА ТЕПАВАЦ, НАЈБОЉА ОМЛАДИНКА НА КУПУ НАЦИЈА
АЛЕКСАНДРА ТЕПАВАЦ, НАЈБОЉА ОМЛАДИНКА НА КУПУ НАЦИЈА

Сомбор је од 11. до 16. јануара био домаћин 10. Купа нација у боксу за жене. На међународном боксерском турниру учествовало је преко 70 такмичарки из 12 земаља, у 4 узрасне категорије.

Куп нација je организовао Боксерски савез Србије уз техничку подршку Боксерског клуба „Сомбор“. Такмичење у Градској хали „Мостонга“ у Сомбору одржано је без присуствова публике уз све мере заштите од вируса Ковид-19.

Поред такмичарки из Србије, на турниру су учествовале селекције Аустрије, Босне и Херцеговине, Белорусије, Чешке, Марока, Малија, Словачке, Турске, Хрватске, као и најјаче светске репрезентације Казахстана и Русије.

За најбољу репрезентацију (сви узрасти) проглашена је селекција Србије. У конкуренцији сениорки за најбољи тим проглашен је тим Казахстана, друго место освојила је Турска, трећу позицију освојио је домаћин Србија.

Млада Сомборка, Александра Тепавац је освојила златну медаљу у категорији 69 килограма и наслов најбоље омладинке.

Награде најбољима уручили су: Амбасадор Казахстана Gabit Sizdikbekov, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, председница Општине Апатин Дубравка Кораћ, Мујо Бајровић (наш прослављени ас и легенда бокса), Славиша Ћуровић (глумац и коментатор) и Јовица Панић (супервизор). Такмичење је одржано под покровитељством МТС-а.

Градоначелнику Града Сомбора, Антониу Ратковићу овом приликом додељена је плакета за покровитељство турнира, коју му је свечано уручио председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Оставите одговор