АЛЕКСА МИРКОВИЋ ОСВОЈИО ПРВУ ЕВРОПСКУ ТИТУЛУ
АЛЕКСА МИРКОВИЋ ОСВОЈИО ПРВУ ЕВРОПСКУ ТИТУЛУ
  • Post category:Спорт

На теренима Тениског клуба „Спартак“ из Суботице је одржан „U14 Tennis Europe“ – десети Меморијални турнир Јована Кукараса, за играче до 14 година у женској и мушкој конкуренцији.

У мушкој конкуренцији за главни турнир у жребу је било 64 играча из читаве Европе, а члан Тениског клуба „ЖАК“ Сомбор, Алекса Мирковић је убедљивом и сигурном игром на овом европском турниру остварио запажене резултате.

Један од најбољих младих тенисера Србије био је убедљив у свим одиграним мечевима, али посебну пажњу на себе је скренуо у полуфиналном сусрету против велике тениске наде из Мађарске, Марцела Ковача који је био пети носиоц на турниру. Алекса је Мађара победио резултатом 2:1 (6:3, 2:6 и 6:2) и на тај начи се пласирао у финале.

Изузетно узбудљиво је било и у мечу за наслов првака, а Мирковић је резултатом 7:5, 6:4 био бољи од српског играча Вање Николића и тако заслужено подигао пехар, на којем ће од сада стајати његово име и податак да је он победник десетог меморијалног турнира Јована Кукараса за 2022. годину.

Млади сомборски тенисер ће се овим пласманом рангирати у првих 50 на европској ранг листи, а до краја сезоне планира да учествује само на турнирима европског ранга.