АЛЕКСА МИРКОВИЋ ДОБАР НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У БЕОГРАДУ
АЛЕКСА МИРКОВИЋ ДОБАР НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У БЕОГРАДУ
  • Post category:Спорт

У Београду jе од 17. до 25. априла 2021. трећу годину заредом одржан међународни тениски турнир за дечаке и девојчице до 14 година „Tempo Company Open“. Турнир је одржан у организацији и у оквиру „Tennis Europe Junior Tour-a, а играло се на пет терена са шљаком.

Поред најбољих српских тенисера у категорији до 14 година и тенисера из држава окружења, на турниру су учествовала и деца из Немацке ,Француске, Грчке, Чешке Републике, Швајцарске, Украјине, Казахстана, Словеније, Румуније, Велике Британије ,Мађарске, Луксембурга, Аустрије, Словачке, Белгије и Русије.

Тринаестогодишњи тенисер Алекса Мирковић, члан Тениског клуба „ЖАК“ Сомбор је своје такмичење започео у квалификацијама, где је добио два меча и то против такмичара из Швајцарске и Француске са 2:0 у сетовима.

Пут у главном турниру није био лаган, јер је Алексин први противник био првак Словеније до 14 година, али након три одиграна сата млади Сомборац је добио меч резултатом 2:1, да би потом победом против играча из Казахстана обезбедио учешће у 1/4 финала. Овај изузетно јак турнир Мирковић је завршио у мечу против другог носиоца турнира, играча из Француске и нажалост није успео да уђе у полуфинале.

Наш сомборац се припрема и наставља са турнирима у оквиру „Tennis Europe“ и полако поставља ранг на Европској листи. Алекса Мирковић је пружао подршку свом суграђанину Филипу Крајиновићу и светском броју један Новаку Ђоковићу, пратећи мечеве на турниру „Serbia Open“ који је одржан у Тениском центру „Новак“ у Београду.