АЛЕКСА МИРКОВИЋ БЕЗ ИЗГУБЉЕНОГ СЕТА ОСВОЈИО ТУРНИР У НОВОМ САДУ
АЛЕКСА МИРКОВИЋ БЕЗ ИЗГУБЉЕНОГ СЕТА ОСВОЈИО ТУРНИР У НОВОМ САДУ
  • Post category:Спорт

Протеклог викенда у Новом Саду одржан је традиционални тениски турнир за дечаке и девојчице до 14 година под називом „Шекијев меморијал“. Организатор турнира је Тениски клуб „Војводина“, а играло се на четири терена са шљаком.

Дванаестогодишњи Сомборац Алекса Мирковић, члан ТК „ЖАК“ Сомбор је на овом турниру издоминирао, победивши све своје две године старије противнике и освојио турнир без изгубљеног сета. Треба напоменути да се овај традиционални турнир одржава годинама у назад, али до сада није забележено да играч од 12 година освоји турнир у конкуренцији две године старијих играча.

Талентовани Алекса тренира под надзором Дамира Крајиновића, а круна њиховог досадашњег рада су освојени турнири и признања у последњих пар месеци. Алексин велики потенцијал доказује и чињеница да он није ни улазна година у конкуренцији играча до 14 година, а већ је почео са сјајним резултатима.

Алекса Мирковић је тенис почео да тренира 2016. године, а план му је да до краја године настави са учешћем на турнирима у категорији до 14 година, по распореду турнира из зимског календара Тениског Савеза.