17. МЕМОРИЈАЛ „ЈОВАН ЂУРАН“
17. МЕМОРИЈАЛ „ЈОВАН ЂУРАН“

Меморијал „Јован Ђуран“ седамнаести пут окупио је љубитеље коњичког спорта, фијакера и коња у Сомбор. У чувеном надметању у вожњи запрега кроз чуњеве ове године пријавило се једанаест учесника, који су се надметали у дисциплинама двопрег и четворопрег, по правилима Светске организације за коњички спорт и Савеза за коњички спорт Србије.

Испред Града Сомбора, присутне је поздравила заменица градоначелника, Љиљана Тица, захваливши се организаторима што на овој манифестацији чувају и негују чувену сомборску традицију и пожелевши такмичарима срећу и сјајне резултате.

Ljiljana Tica
Фото: Град Сомбор

Испред организатора Никола Ђуран истакао је да је конкуренција јака, али да Сомборци узимају примат у овом спорту у Србији. „Вероватно је и сам меморијал заслужан да тим младим људима покаже овај спорт и меморијал је учинио ту позитивну страну“, нагласио је Ђуран.

Манифестација у част чувеног сомборског сарачког мајстора Јована Ђурана, одржана је на помоћном терену ФК „Жак“, у организацији Коњичког центра „Панонски топот” из Сомбора у сарадњи са Kоњичким савезом Србије, а уз подршку Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Фабрике акумулатора „FAS Black horse“.

Memorijal "Jovan Đuran"
Фото: Град Сомбор

Меморијал су посетили и амбасадор Уједиљених Арапских Емирата Мумбарак Ал Дахеди, представници Амбасаде Либије, представници Амбасаде Хрватске и гости из Судана.