ЗУС „КОРИЈЕНИ“ ОРГАНИЗУЈЕ КОНКУРС ЗА НАЈЛЕПШЕ ОСЛИКАНА ВАСКРШЊА ЈАЈА
ЗУС „КОРИЈЕНИ“ ОРГАНИЗУЈЕ КОНКУРС ЗА НАЈЛЕПШЕ ОСЛИКАНА ВАСКРШЊА ЈАЈА

Традиционална радионица фарбања васкршњих јаја у оквиру манифестације „Васкршњи сабор“, Завичајног удружења Срба „Корјени“ из Сомбора биће организована и ове године на празник Цвети, у недељу 25. априла 2021. године.

Под слоганом „Будимо одговорни“, организатори позивају све заинтересоване да у нареедним данима код куће осликају васкршња јаја, потом да их усликају и фотографије истих до 27. априла пошаљу на фејсбук страницу „Коријени Сомбор – Завичајно удружење Срба“ или на мејл cirilica.so@gmail.com

Овогодишња радионица је посвећена јубилеју 700. година од упокојења Светога краља Милутина Немањића. Основна техника је бојење, али уколико неко жели, може радити и осталим материјалима, прибором и техникама као и аранжмане. Фотограије радова ће бити прикупљене, прегледане од стране стручног жирија и на празник Васкрса изложене у виртуелној галерији, а најуспешнији ће бити награђени.

Као и ранијих година, у више старосних категорија биће награђени радови у креативном осликавању, традиционалним техникама и посебно декорације и аранжмани. Сви који желе да учествују у манифестацији, поред што квалитетнијих фотографија својих радова треба да пошаљу и своје податке: име и презиме, место, а ђаци и школу и разред, ментора (вероучитељ, наставник ликовног или учитељица) и којом техником су радили, као и контакт ( број телефона или мејл адресу).