ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: ПЛАН ЈЕ ДА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ЗАПОЧНЕМО ИЗГРАДЊУ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ СОМБОР-КИКИНДА
ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: ПЛАН ЈЕ ДА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ЗАПОЧНЕМО ИЗГРАДЊУ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ СОМБОР-КИКИНДА

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Сомбор и том приликом са градоначелницом Душанком Голубовић и директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком обишла рехабилитовани државни пут од Сомбора до Бачког Брега.

Михајловићева је изјавила да се Србија се из године у годину мења, те да за Владу нема малог и великог пута и да је сваки километар важан.

  • У претходне четири године у овај округ уложили смо 1,2 милијарде динара, за реконструкцију регионалних и делом локалних путева. То ћемо наставити и кроз нови инвестициони циклус и пројекат рехабилитације пет хиљада километара путева, тако да ћемо у Западнобачком округу реконструисати преко 300 километара путева. Овај пут је важан јер ће допринети даљем повезивању људи, посебно грађана Сомбора и Баје, градова побратима. Такође, значајан је и због граничног прелаза Бачки Брег, који треба да прими теретни саобраћај преко пет тона, рекла је она.

Михајловићева је додала да очекује да до краја године буде завршена пројектно-техничка документација за брзу саобраћајницу Сомбор-Kикинда.

  • У питању је захтевна саобраћајница, дуга 175 километара и процењене вредности око 835 милиона евра. То је важан пут који ће повезати Румунију, Мађарску и Србију и допринети развоју индустрије у овом делу Србије. План је да 2021. започнемо изградњу, изјавила је Михајловићева.

Душанка Голубовић рекла је да је пројекат реконструкције пута Сомбор – Бачки Брег, део пројекта међуграничне сарадње Мађарске и Србије.

  • Реконструкцијом је омогућена већа носивост пута са циљем отварања граничног прелаза Бачки Брег за теретни саобраћај. У претходне четири године асфалтирали смо и реконструисали више десетина километара путева у граду и изградили четири кружна тока. Брза саобраћајница је свакако највећи приоритет, јер ће допринети даљем економском развоју и широј афирмацији привреде града Сомбора, рекла је Голубовићева.

Зоран Дробњак је подсетио да је пут према Бачком Брегу у дужини од 14 километара завршен у новембру.

  • Ово је важна саобраћајница која може да носи теретни саобраћај. Вредност радова је 315 милиона динара. Такође, радимо пут од Kуле до Врбаса, а радиће се и Kула-Сомбор. У процесу смо избора пројектанта за брзу саобраћајницу од Сомбора до Kикинде, рекао је Дробњак.

Оставите одговор