ЗИМСКА СЛУЖБА ИНТЕРВЕНИСАЛА, АЛИ НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА ИПАК ЗАБЕЛЕЖЕНА БРОЈНА ИЗЛЕТАЊА СА ПУТА
ЗИМСКА СЛУЖБА ИНТЕРВЕНИСАЛА, АЛИ НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА ИПАК ЗАБЕЛЕЖЕНА БРОЈНА ИЗЛЕТАЊА СА ПУТА

Због снега који је падао јуче и ноћас интервенисала је зимска служба, чији је носилац ЈКП „Зеленило“ Сомбор. Радници зимске службе чистили су и посипали сољу путне правце и улице првог и другог приоритета.

Такозвана мала зимска служба чистила је и солила тротоаре, тргове, бициклистичке стазе, паркове…

Јавно комунално предузеће „Простор“ је саопштило да су зимске службе у сомборским селима којом руководи ово предузеће, у два наврата вршиле чишћење снега са коловоза. Због снега који се нагомилао на коловозу, зимска служба у насељеним местима први пут је интервенисала пре поноћи, а чишћење у појединим насељеним местима је поновљено и у раним јутарњим часовима, кажу из „Простора“.

На терену су биле и екипе „Војпта“, предузећа у чијој надлежности су регионални путеви. И поред интервенција путара, коловози су били клизави па су забележена бројна излетања аутомобила, углавном на путевима између насељених места на територији Сомбора.

Надлежни апелују на возаче да буду опрезни и прилагоде брзину кретања условима на путу. Екипе зимске службе ће наставити да прате ситуацију и по потреби ће интервенисати.

Републички хидрометеоролошки завод је издао упозорење за данас и сутра, када се може очекивати појава ледене кише и настанак поледице.

Ове појаве могу да изазову проблеме у саобраћају и транспорту, те се препоручује додатни опрез„, стоји у допису РХМЗ.

Упозорење Републичког хидрометеоролошког завода можете погледати овде.

Оставите одговор