ЖЕНЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ СОМБОРА МОГУ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ ОБУКЕ РАДА НА РАЧУНАРУ
ЖЕНЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ СОМБОРА МОГУ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ ОБУКЕ РАДА НА РАЧУНАРУ

У оквиру пројекта „Подизање дигиталне писмености жена са села кроз мрежу ОНАснаживање на територији општина Панчево, Сремска Митровица и Сомбор“ у петак и суботу, 9. и 10. јула 2021. године у простору Пољопривредне стручне службе у Сомбору (Стапарски пут бр. 35) од 16.30 до 19 часова биће организоване бесплатне радионице рада на рачунару за заинтересоване жене из Сомбора и околних места.

Обука представља основни курс рада на рачунару (основе рада у Microsoft Office-u – Windows, Word, Excel), и поред наведених датума подразумева још један додатни термин који ће са полазницама бити накнадно договорен.

Након успешно реализоване тродневне обуке, полазнице које изразе жељу за додатним усавршавањем, имаће прилику да у онлајн форми наставе напреднију обуку која ће такође бити накнадно организована на јесен.

Заинтересоване жене могу се пријавити путем мејла onasnazivanje@fondb92.org или телефоном 060/40-50-497 најкасније до среде 7. јула. Приликом пријаве неопходно је навести име и презиме, контакт телефон и укратко описати да ли сте и у којој мери до сада имали прилику да радите на рачунару и користите програме попут Word-a, Excela и слично.

Трошкови пута полазница биће рефундирани уз приложене аутобуске карте/рачун за гориво.

Информатичко описмењавања жена из руралних средина посебно је добило на важности током кризе изазване пандемијом вируса Ковид-19, када су рад од куће и онлајн комуникација наметнули ново радно окружење и неопходност стицања нових пословних вештина.

Све полазнице које успешно прођу целокупну тродневну обуку добиће сертификат који потврђује њихово учешће на радионицама.

Овај пројекат, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, спроводи Фонд Б92 у оквиру свог програма Онаснаживање намењеног економском оснаживању жена из осетљивих категорија друштва, као што су жене које су преживеле насиље, незапослене жене, жене са села, мале предузетнице којима је потребна подршка и слично.