ЗБОГ ПРЕКОМЕРНОГ ИЗЛОВА СОМА НА ДУНАВУ, ОБАВЉЕНА ВАНРЕДНА КОНТРОЛА РИБАРСКОГ ПОДРУЧЈА „ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ“
ЗБОГ ПРЕКОМЕРНОГ ИЗЛОВА СОМА НА ДУНАВУ, ОБАВЉЕНА ВАНРЕДНА КОНТРОЛА РИБАРСКОГ ПОДРУЧЈА „ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ“

Рибочуварска служба Јавног предузећа „Војводинашуме“ је реагујући на апел Уједињених риболоваца Србије, као и већине риболоваца у Србији, реаговала на енорман излов сома на Дунаву код Богојева и Апатина последњих дана и организовала ванредну контролу Рибарског подручја „Горње Подунавље“. Фокус ванредне акције рибочуварске службе било је целокупно рибарско подручје, са акцентом на посебна станишта риба око Богојева, Апатина и Бездана.

У ванредној контроли је учествовало 15 запослених из Сектора за ловство, рибарство и угоститељство са пет чамаца. Два чамца су контролисала терене око и узводно од Богојева, два око и низводно од Апатина, док је један контролисао терене код Бездана.

Ванредне акције ће се наставити и наредних дана, а посебно ће бити интензивиране у периоду од 01. децембра 2019. године до 01. марта 2020. године на местима где риба зимује, у циљу спречавања пецања на недозвољен начин, односно лова рибе потезањем, односно качењем удицом за тело – грабуљањем. У циљу побољшања рада рибочуварске службе и борбе против илегалних активности на нашим рибарским подручјима, у шта свакако спада и прекомерни излов свих врста риба недозвољеним средствима и начинима пецања, ЈП „Војводинашуме“ ће следеће године увести и термовизијске камере за ноћно осматрање.

Оставите одговор