ЗБОГ ПРЕКОМЕРНОГ ИЗЛОВА СОМА НА ДУНАВУ, ОБАВЉЕНА ВАНРЕДНА КОНТРОЛА РИБАРСКОГ ПОДРУЧЈА „ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ“
ЗБОГ ПРЕКОМЕРНОГ ИЗЛОВА СОМА НА ДУНАВУ, ОБАВЉЕНА ВАНРЕДНА КОНТРОЛА РИБАРСКОГ ПОДРУЧЈА „ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ“
  • Post category:Друштво

Рибочуварска служба Јавног предузећа „Војводинашуме“ је реагујући на апел Уједињених риболоваца Србије, као и већине риболоваца у Србији, реаговала на енорман излов сома на Дунаву код Богојева и Апатина последњих дана и организовала ванредну контролу Рибарског подручја „Горње Подунавље“. Фокус ванредне акције рибочуварске службе било је целокупно рибарско подручје, са акцентом на посебна станишта риба око Богојева, Апатина и Бездана.

У ванредној контроли је учествовало 15 запослених из Сектора за ловство, рибарство и угоститељство са пет чамаца. Два чамца су контролисала терене око и узводно од Богојева, два око и низводно од Апатина, док је један контролисао терене код Бездана.

Ванредне акције ће се наставити и наредних дана, а посебно ће бити интензивиране у периоду од 01. децембра 2019. године до 01. марта 2020. године на местима где риба зимује, у циљу спречавања пецања на недозвољен начин, односно лова рибе потезањем, односно качењем удицом за тело – грабуљањем. У циљу побољшања рада рибочуварске службе и борбе против илегалних активности на нашим рибарским подручјима, у шта свакако спада и прекомерни излов свих врста риба недозвољеним средствима и начинима пецања, ЈП „Војводинашуме“ ће следеће године увести и термовизијске камере за ноћно осматрање.