ЗБОГ ПРАЗНИКА, ДВЕ НЕДЕЉЕ НЕЋЕ БИТИ ПРОТЕСТА У СОМБОРУ! НАСТАВАК ОКУПЉАЊА У МАЈУ
ЗБОГ ПРАЗНИКА, ДВЕ НЕДЕЉЕ НЕЋЕ БИТИ ПРОТЕСТА У СОМБОРУ! НАСТАВАК ОКУПЉАЊА У МАЈУ

На Фејсбук страници 1од5милиона Сомбор објављен је пост у којем организатори протеста у Сомбору обавештавају суграђане да окупљања и протестних шетњи у наредне две недеље неће бити због предстојећих верских празника. Они позивају Сомборце да се у мају месецу поново прикључе протестима. Објаву преносимо у целости:

„Грађански протести „1 од 5 милиона“ у Сомбору добиће нову форму и садржаје и неће престати све док не буду остварени сви циљеви због којих су и покренути. Уобичајених окупљања и протестних шетњи у наредне две недеље неће бити због предстојећих верских празника који се у нашем граду традиционално обележавају и међусобно уважавају, али ће грађани Сомбора већ од маја на улицама свога града наставити борбу против насиља, корупције и аутократске власти која је отела државу и свесно разорила друштво. Започети протести су несумњиво већ променили Србију, али ће успех бити потпун тек када заједнички сменимо власт на градском, покрајинском и државном нивоу, ослободимо медије и омогућимо слободне и поштене изборе.

Иницијатива „1 од 5 милиона“ у Сомбору позива учеснике протеста и све оне који подржавају протесте који су покренути пре више од четири месеца на сарадњу у даљој заједничкој борби. За потпуни успех протеста потребне су и нове идеје и још шире окупљање политичких и грађанских организација, појединаца и свих осталих који деле заједничке грађанске и демократске вредности, као и свест о неопходности промене државног система и наопако постављеног друштвеног поретка. Методе те борбе ће се мењати у оној мери у којој сви заједно будемо креативни у отпору свевлашћу и потпуном поробљавању државе и друштва од стране режима Александра Вучића“.

Оставите одговор