ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ ОПАО ПРОМЕТ НА ПИЈАЦАМА
ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ ОПАО ПРОМЕТ НА ПИЈАЦАМА

У Сомбору је јуче одржан састанак Пословног удружења „Пијаце Србије“, у склопу којег је одржана редовна седница скупштине удружења на којој је учествовало 19 представника пијачних управа градова из целе Србије. Учесници састанка разматрали су извештај о раду за прошлу годину и програм рада за ову годину, а одржана је и тематска расправа о постигнутим и очекиваним резултатима.

Извршни директор Пословног удружења „Пијаце Србије“ Саво Дувњак истакао је да је један од главних циљева овог састанка договор о приоритетима на којима ће радити све пијачне управе.

  • Радили смо једно велико истраживање, то је сад већ друго од почетка пандемије, о пословању предузећа која се баве пијачном делатношћу у Србији, на поприлично великом узорку од око 40 пијачних управа које имају више од 50% тржишног удела у Србији. Што се неких статистичких показатеља тиче, могу да кажем да је промет на пијацама прошле године пао за 6,3% што је несумњиво непосредна последица пандемије, јер као што знате пијаце у просеку у Србији прошле године нису радиле најмање 30 дана. Имамо и неких евидентираних падова када је у питању искоришћеност капацитета и када је у питању проценат наплате једног дела пијачних управа, који наравно осцилирају у зависности од града до града и то су показатељи о којима ћемо свакако разговарати анализирати их и покушати да се припремимо за оно што нас у будућности очекује, рекао је Дувњак.

Домаћин јучерашњег сусрета било је Јавно комунално предузеће „Простор“ Сомбор, а госте је испред Града Сомбора поздравио члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић.

Након састанка који је одржан у згради „Жупаније“, представници пијачних управа обишли су сомборску пијацу „У ланцима“ чија реконструкција је завршена почетком ове године.